Yritys

Ihkan lastenvaatteet on laadukkaita ja mukavia pitää, niissä on tilaa leikille.

Ihka valmistaa vastuulliset ja laadukkaat lastenvaatteet pientuotantona Suomessa. Vaatteiden ja asusteiden lisäksi tuotevalikoimaamme kuuluu kankaita ja ompelutarvikkeita, koska ompelu vaan on niin ihanaa. Ihkalta löydät oman tuotannon kankaiden lisäksi myös valikoiman kuoseja suomalaisilta sekä ulkomaisilta suunnittelijoilta.

Arvomme

Arvoihimme kuuluvat kotimaisuus, laatu ja kestävyys, ekologisuus sekä mukavuus. Haluamme tarjota vaatteita, jotka lapsi itse valitsee kaapista ylleen. Ne tuntuvat miellyttäviltä päällä, näyttävät kauniilta, kestävät aikaa ja kuormittavat vähemmän ympäristöä.

Kotimaisuus

Kaikki lastenvaatteemme suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. Valmistamalla tuotteet Suomessa, varmistutaan tuotteen laadusta ja tuotetaan työtä Suomeen. Valmistamme vaatteet pientuotantona Suomessa, Ilmajoella ja Seinäjoella. Osa tuotteista tulee omasta pienestä ompelimostamme ja suuremmat erät Ilmajokelaisesta perheyrityksestä. Jokainen vaate on oma yksilönsä, joka on kulkenut matkansa Suomen lipun alla.

Ekologisuus

Tuotteemme ovat sekä ekologisia, kestäviä että vastuullisesti Suomessa lähituotantona valmistettuja. Lastenvaatteemme ommellaan pääasiassa sertifioidusta luomupuuvillasta. Valmistamalla vaatteet laadukkaista materiaaleista, taataan niiden pidempi käyttöikä ja senkin myötä pienempi kuormitus ympäristölle. Vaatteet kestävät aikaa, käyttöä ja pesua, kun niitä pidetään hyvin, niiden ansaitsemalla hyvällä huolenpidolla.

Laatu, kestävyys ja mukavuus

Laatu ja kestävyys – nämä kaksi asiaa kulkevat käsi kädessä ja vievät meitä eteenpäin kulutustottumuksiemme muokkaamisessa. Haluamme tuottaa laadukkaita vaatteita, jotka oikeasti kestävät käytössä ja pääsevät jatkokierroksille seuraavienkin lasten käyttöön. Sillä vähemmän on enemmän.⁠
Mukavuus – koska lapset ovat lapsia. Annetaan heidän olla lapsia. Mukavissa ja ihanan näköisissä vaatteissa on vaan kivempi leikkiä, touhata ja kulkea jännittävää matkaa päivä kerrallaan. Annetaan rakkaimmillemme parasta.

Kotimaiset.lastenvaatteet.Dearest.Collection2_IhkaClothing
Kotimaiset.lastenvaatteet.Dearest.Collection3_IhkaClothing

Tarinamme

Ihkan tarina on alkanut vuonna 2019, mutta kipinä yritykselle on syntynyt jo paljon aiemmin. Palava halu yrittäjyyteen ja jonkin oman luomiseen on kytenyt jo kauemman aikaa. Vuosien ompeluharrastuksen jälkeen perheeseemme syntyi esikoinen, jonka innoittamana omien vaatteiden ompelu vaihtui lastenvaatteisiin.⁠ Ajatus nousi aluksi varovasti mieleen; olisiko ihanaa, että muutkin voisi pukea lapset vastuullisesti valmistettuihin, laadukkaisiin vaatteisiin pikamuodin sijaan? Vaatteisiin, jotka oikeasti kestää sisaruksillekin saakka?⁠ Suomalaisen käsityön ja laadukkaitten lastenvaatteiden kasvava arvostus pönkitti yrittäjyyteen. Luotto siihen, että meitä suomalaisia aidosti kiinnostaa Suomessa valmistetut vastuulliset vaatteet, vei yritystä lähemmäs lähtökuoppiaan. Nyt ollaan tässä, kolmas lapseni Ihka Clothing valmistaa ja myy Suomessa valmistettuja lastenvaatteita. Tervetuloa mukaan, ihana kun olet täällä!

– Laura Röyskö

Ihka Clothing - Laura Röyskö