Meistä

Vaatteiden valmistuksesta, logistiikasta ja hylättyjen vaatteiden jätteestä on muodostunut ympäristöllemme valtava ongelma.
Tämä ongelma poistetaan ostamalla niin laadukkaita vaatteita, että ostojen ja valmistuksen määrää voidaan radikaalisti pienentää.
Me Ihkalla valmistamme vaatteita, joiden laatu tarkoittaa kestävyyttä, miellyttävyyttä, monikäyttöisyyttä ja hyvää ulkonäköä.

Kotimaisuus ja laadukkaat materiaalit. Kaikki vaatteemme suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. Valmistamalla tuotteet Suomessa, varmistutaan tuotteen laadusta ja tuotetaan työtä Suomeen. Valmistamme vaatteet pientuotantona täällä Etelä-Pohjanmaalla, Ilmajoella. Kaikki vaatteittemme kaavat on suunniteltu meillä Ihkalla, niiden toimivuus on useaan kertaan hiottua ja mietittyä, käytössä testattuja. Jokainen meillä valmistunut vaate on oma tärkeä yksilönsä, joka on kulkenut matkansa Suomen lipun alla. Suomalaisen Työn Liitto onkin myöntänyt vaatteillemme Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa valmistetusta tuotteesta.

Tuotteemme ovat sekä ekologisia, kestäviä että vastuullisesti Suomessa lähituotantona valmistettuja. Vaatteemme ommellaan pääasiassa sertifioidusta luomupuuvillasta. Valmistamalla vaatteet laadukkaista materiaaleista, taataan niiden pidempi käyttöikä ja senkin myötä pienempi kuormitus ympäristölle. Vaatteet kestävät aikaa, käyttöä ja pesua, kun niitä pidetään hyvin, niiden ansaitsemalla hyvällä huolenpidolla.

ihkaclothing-laura-roysko

Arvomme

Helpotamme lapsiperhearkea. Asiakkaidemme aamut ovat meille tärkeitä. Kiireiset päivän alut helpottuvat kun lapselle löytyy kaapista mukavaa, kaunista, laadukasta ja hyväntuntuista vaatetta, joka on myös aikuiselle mieleinen. Yhteensopivat värimaailmat ja kauniit kuosit – helppoa yhdisteltävää mallistosta toiseen.

Laatu tuntuu iholla ja näkyy läheltäkin. Meille on tärkeää, että vaatteemme kestävät kulutusta ja aikaa. Takaamme ompelutyömme laadun konkreettisella takuulla. Laatu ei ole vain kestävyyttä, vaan myös mukavuutta, ulkonäköä ja käytettävyyttä. Se on hyvää ja varmaa oloa, helppoa elämää.

Maailma tarvitsee vähemmän vaatteita. Olemme sitoutuneet vähentämään vaatteiden ympäristölle tuoman kuormituksen määrää radikaalisti. Pienennämme ympäristökuormaa tekemällä kestäviä vaatteita, joiden kuljettaminen ja varastoiminen ei vaadi ympäristömyrkkyjä. Suomalaiset ompelijamme Ilmajoella antavat työlleen vahvan takuun.

Parannamme lastemme maailmaa. Haluamme muuttaa lasten maailmaa muuttamalla heidän käsitystään hyvästä vaatteesta. Haluamme opettaa lapsille, että kauneutta ei ole pelkkä kuosi, vaan myös kankaan nukkaantumaton pinta, värien ja mukavan tuntuman säilyminen. Tärkeintä on laatu. Laatu on käsinkosketeltava asia, sitä ei voi kirjoittaa tai puhua muuksi. Haluamme, että lapsemme ymmärtävät lähituotannon merkityksen ympäristöllemme, lähellä ommeltu vaate ei sisällä kemikaaleja, joita tarvitaan merikonteissa matkaaville vaatekuormille. Kemikaalit saastuttavat maailman meriä, ja meidänkin juomavettämme. Yksi kalliimpi vaate tulee edullisemmaksi kuin monta halpaa.

ihkaclothing-arvomme-vaatteet
Vähemmän vaatteita – parempi maailma
ihkaclothing-arvomme-laatu
Ompelutyön laatu tuntuu ja näkyy
ihkaclothing-arvomme-arki
Mukava ja kaunis vaatekaappi – helpompi arki